Евакуація українців з Уханя. У МОЗ заявили, що не розуміють, про що потрібно було інформувати населення

21 Лютого 2020, 14:20

Заступник Міністра охорони здоров’я Дмитро Коваль заявив, що не розуміє про саме потрібно було комунікувати з людьми у Нових Санжарах, куди евакуювали українців та іноземців з Китаю. Про це він сказав 21 лютого, передає Українська правда

 

"Щодо комунікації з людьми. Я, чесно кажучи, не розумію, що саме потрібно було прокомунікувати з тими людьми, які знаходяться у тому чи іншому населеному пункті, і в який спосіб це мало відбутися. Інформація в належний термін була надана – за добу. Люди знали, що туди приїдуть евакуйовані з Китаю. Інспекція відбувалась не напередодні, а ще раніше", – зазначив Коваль.

 

За його словами, вся інформація щодо евакуації та розміщення людей на обсервації доступна на сайті МОЗ.

 

Нагадаємо, 20 лютого в аеропорту Харкова сів літак з Уханя з громадянами України, евакуйованими у зв’язку зі спалахом коронавірусу в Китаї. На борту літака – 45 українців, 27 іноземців та члени екіпажу, серед яких три медики.

 

Усі вони транспортовані до місця обсервації – це медичний центр Національної гвардії України "Нові Санжари" у Полтавській області. Протягом періоду обсервації (14 днів) медики проводитимуть медико-санітарне спостереження як мінімум двічі на день всіх, хто перебуває в ізоляції.