Справа Шеремета. Суд переніс розгляд апеляції на арешт Антоненка

20 Лютого 2020, 16:15

Апеляційний суд Києва переніс на 2 березня розгляд скарги захисту підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета – Андрія Антоненка – щодо тримання під вартою. Про це повідомило «Радіо Свобода» у четвер, 20 лютого.

 

Як зазначається, рішення ухвалили через запит захисту інформації щодо зросту особи з відео, яке розглядається правоохоронцями як «доказ» у справі.

 

Як повідомлялося, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року у Києві в результаті підриву автомобіля. Авто належало керівниці «Української правди» Олені Притулі, але її в машині не було. Прокуратура кваліфікувала загибель за ч. 2 п. 5 ст. 115 ККУ (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб).

 

12 грудня 2019 року Нацполіція затримала підозрюваних у цій справі – зокрема, Андрія Антоненка.

 

Антоненко – лідер гурту Riffmaster, військовий сержант Сил Спеціальних операцій ЗС України. Він є автором гімну Сил спеціальних операцій «Тихо прийшов, тихо пішов».

 

Також у справі як підозрювані, окрім Антоненка, фігурують медсестра одного з парашутно-десантних батальйонів Яна Дугарь, добровольці Владислав та Інна Грищенки, волонтерка Юлія Кузьменко.

 

За версією правоохоронців, чоловік, що бере участь в закладанні вибухового пристрою під авто Шеремета  – це Антоненко. Жінка, яка закладала вибухівку – це Кузьменко. Дугарь потрапила на камери і її ідентифікували як людину, яка знімала авто до закладання вибухівки. Дугарь фотографувала місце розташування камер на мобільний телефон поруч із місцем злочину незадовго до вбивства Шеремета. За версією правоохоронців, основний мотив вбивства – дестабілізація ситуації в державі шляхом вбивства відомої особи.

 

Організатором вбивства слідство вважає Антоненка.

 

14 грудня суд відправив Антоненка в СІЗО до 8 лютого. Однак, 5 лютого Антоненку був продовжений арешт до 4 квітня.