У МОЗ заявили, що українців із симптомами ГРВІ не будуть евакуйовувати з Уханя

17 Лютого 2020, 15:50

На борт літака, який буде евакуйовувати українців із Уханя, не будуть приймати людей із симптомами ГРВІ. Про це 17 лютого заявив заступник Міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу.

 

Ляшко розповів, що Україна готується до евакуації українців, а їхнє прибуття очікують у четвер, 20 лютого.

 

"Затверджено супровід і прийом українців. Щонайменше 14 днів в ізоляції. Рейс буде супроводжувати команда МОЗ, яка опікується медициною катастроф", – зазначив заступник Міністра охорони здоров’я.

 

Він заявив, що медики будуть весь час на борту та проводитимуть спостереження всіх, хто буде в обсерваторі.

 

"Евакуюються здорові люди. На борт людей з симптомами ГРВІ допускати не будуть", – сказав Ляшко.

 

Нагадаємо, що коронавірус Covid-19 спалахнув на ринку морепродуктів в Ухані (адміністративний центр провінції Хубей), який закрили з 1 січня. 

 

Вірус вражає дихальні шляхи. Ознаками інфекції є респіраторні симптоми, лихоманка, кашель, задишка і важке дихання. Збудник передається від людини до людини. Вірус не до кінця вивчений, але на сьогодні відомо, що люди похилого віку, а також з хронічними захворюваннями більш схильні до ризику розвитку важких захворювань.14 лютого Міністерка охорони здоров’я повідомила, що 18 лютого українців евакуюють з епіцентру спалаху коронавірусу – китайського Уханя. Після цього їх очікує двотижневий карантин.