Бородянський прокоментував блокування рахунків телеканалу ATR

11 Лютого 2020, 13:03

Міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський прокоментував ситуацію з блокуванням рахунків кримськотатарського телеканалу ATR. Про це Бородянський сказав журналістам у вівторок, 11 лютого, у Києві, передає «Інтерфакс-Україна».

 

«Для ATR передбачено в державі 50 млн грн фінансування. Міністерство культури, молоді та спорту відкрило асигнування на 8,4 млн грн. Державне казначейство не провело цю операцію, тому що виявилися розбіжності у трактуванні закону про державні закупівлі між ATR і казначейством», – сказав Бородянський.

 

Як повідомляється, нині триває пошук рішення.

 

«Ми зараз знаходимося в спільному пошуку вирішення, і чи можливо це рішення знайти швидко», – сказав Бородянський.

 

Нагадаємо, наприкінці січня 2020 року гендиректор ATR Ленур Іслямов заявив, що телеканал може закритися через призупинення фінансової підтримки з бюджету. За його словами, канал на 90% скоротив виробництво власних програм. Скорочено 45% колективу, а також випуски новин, припинено прямі ефіри.

 

10 лютого ATR заявив про блокування його рахунків і фінансування з держбюджету. У 2020 році з держбюджету телеканалу виділили 50 млн грн. Частина цих грошей надійшла на рахунок ATR, але їх заблокувало казначейство. У зв'язку з блокуванням телеканал запустив марафон #SaveATR – з ефірами без ведучих і гостей.