Пожежа у коледжі. ДБР відкрило справу проти чиновників одеського ДСНС

13 Грудня 2019, 14:48

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом неналежного виконання посадовцями Одеського ГУ ДСНС своїх службових обов'язків, що призвело до масштабної пожежі в будівлі коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. Про це 13 грудня повідомили в теруправлінні ДБР, розташованого у Миколаєві, передає Укрінформ.

 

"За фактом неналежного виконання посадовцями своїх службових обов'язків, що заподіяло істотну шкоду інтересам окремих громадян та держави, слідчі ДБР відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України", – зазначили в управлінні ДБР.

 

Повідомляється також, що 13 грудня група співробітники ДБР та прокуратури здійснюють слідчі дії у приміщеннях ГУ ДСНС в Одеській області 

 

"У будівлі головного управління ДСНС в Одеській області зранку 13 грудня тривають обшуки. Слідчі теруправління ДБР та працівники прокуратури здійснюють виїмку документів, пов'язаних з перевіркою інспекторами ДСНС стану протипожежної безпеки в коледжі", – зазначила представник облпрокуратури Катерина Новачли.

 

За її словами, поки що нікому з працівників ДСНС, причетним до перевірки стану протипожежної безпеки в навчальному закладі та прийняття відповідних рішень, не оголошено про підозру.

 

Поки що триває перевірка виконання працівниками ДСНС своїх обов'язків при здійсненні контролю за станом протипожежної безпеки у навчальному закладі Міносвіти. Слідчі ДБР встановлюють коло причетних до пожежі, що сталася 4 грудня у будівлі №25 на вул. Троїцькій в Одесі та призвела до загибелі 16 громадян.

 

Нагадаємо, в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу 4 грудня виникла пожежа

 

За повідомленнями ЗМІ, під час пожежі у коледжі не пролунало тривожних сигналів чи оголошень, багато учнів не відразу дізналися про займання.

 

Розслідування ведеться за ч. 2 ст. 270 ККУ (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки). Як з’ясувалося, у коледжі не було пожежної сигналізації, датчиків диму. Також, у будівлі коледжу не знайшли жодного вогнегасника.

 

11 грудня суд обрав запобіжний захід директорці коледжу Любові Кочерзі у вигляді цілодобового домашнього арешту з обов'язковим носінням електронного браслета. 

 

Станом на 12 грудня рятувальники дістали з-під завалів коледжу в Одесі тіла останніх людей, які вважалися зниклими. Загалом унаслідок пожежі загинуло 16 людей: двоє померли в лікарні, ще 14 були знайдені на місці трагедії.