Алла Лазарева головна редакторка «The Ukrainian Week, Edition Francaise», керівниця напрямку іномовлення, власна кореспондентка «Тижня» у Парижі

Зустріч “четвірки” триватиме ще кілька годин

9 Грудня 2019, 20:21

У понеділок, 9 грудня, зустріч лідерів країн “нормандської четвірки” у Парижі триватиме ще кілька годин. Про це повідомила кореспондентка Тижня Алла Лазарева.

 

Відтак, перенесена з 19:45 щонайменше на 22:00 зустріч “четвірки” з представниками ЗМІ також розпочнеться пізніше.

 

Як повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко у коментарі ЗМІ, лідери обговорюють комюніке, яке має бути оприлюднене за результатами “нормандського” саміту.

 

«Я думаю, що це триватиме кілька годин. Це закриті переговори у “нормандському форматі”. Щойно буде підготовлено фінальний проект комюніке, чотири лідери вийдуть до представників ЗМІ та прокоментують, до чого всі домовилися”, – цитує Тимошенка ОП у Facebook.

 

Нагадаємо, раніше завершилися двосторонні зустрічі президента Володимира Зеленського з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Емманюелем Макроном.

 

Як відомо, зустріч у “нормандському форматі” – саміт лідерів України, РФ, Франції та Німеччини щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Зеленський заявив, що на "нормандській зустрічі" порушить питання про конкретні терміни деокупації Донбасу, повернення заручників, вирішення безпекової ситуації та місцеві вибори.