ГПУ та СБУ проводять обшуки в Одеському морпорту

22 Листопада 2019, 17:09

Співробітники Служби безпеки та Генпрокуратури проводять низку обшуків в Одесі, зокрема на території Одеського морпорту та Одеській філії ДП «Адміністрація морських портів України». Про це йдеться на сайті ГПУ у п’ятницю, 22 листопада.

 

Як зазначається, правоохоронці викрили фінансову оборудку при реконструкції причалу №7 Одеського морпорту, під час якої державі було заподіяно понад 54 млн грн збитків.

 

За версією слідства, службовці підприємства, ймовірно – за попередньою змовою з іншими особами, перерахували на рахунки українського суб’єкта господарської діяльності 54 млн грн за виконання певних видів робіт.

 

Згодом, шляхом укладення ряду фіктивних договорів, кошти були перераховані на рахунки підприємств з ознаками фіктивності, а у подальшому – розподілені між учасниками злочинної схеми. Роботи з реконструкції причалу фактично не були виконані.

 

Нагадаємо, також правоохоронці обшукують приміщення підрозділів Одеської міськради. Слідство з’ясувало, що чиновники привласнили 100 млн грн через створення штучної кредитної заборгованості.