Кабмін анонсував зміну керівництва Укрзалізниці

15 Листопада 2019, 11:46

У п'ятницю, 15 листопада, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що уряд хоче змінити керівництво Укрзалізниці. Про це він сказав в ефірі телеканалу 1+1.

 

«Вона (корупція – Ред.) там абсолютно дика, крадуть майже на всьому. Кінця і краю цьому не видно. Ми будемо ухвалювати з цього приводу кадрові рішення найближчим часом, тому що продовжувати працювати так, як вони зараз працюють, неможливо. Звичайно, люди стурбовані тим, що можуть втратити роботу, але ця проблема виникає з того, що компанія є дуже неефективною і збитковою», – сказав Гончарук.

 

За його словами, «сьогодні майже щодня горять локомотиви, в ручному управлінні вагони. Окремі чиновники, диспетчери відправляють вагони не туди, де це потрібніше, а туди, де їм вигідніше, де їм заплатили».

 

Нагадаємо, напередодні у центрі Києва протестувальники залізничники, заявляючи про масштабну корупцію з боку керівництва державної компанії. Згодом між Офісом президента, Кабміном, УЗ та профспілками залізничників було досягнуто домовленості створити робочу групу, яка має опрацювати питання чисельності персоналу.

 

Як повідомлялося, 7 листопада Апеляційна палата Вищого антикорпуційного суду заарештувала нардепа Ярослава Дубневича, який причетний до схеми розкрадань понад 93 млн грн в Укрзалізниці. Справа пов’язана із закупівлею стрілочної продукції за завищеними цінами через «Корпорацію КРТ», власником якої є сам Дубневич та його брат Богдан.

 

8 листопада Дубневич вийшов з СІЗО під заставу 90 млн грн.