У Києві напали на активістів під час акції на підтримку курдів Сирії

11 Жовтня 2019, 15:08

У Києві біля посольства Туреччини сталися сутички під час акції протесту проти військової операції Туреччини на півночі Сирії проти курдського населення. Про це повідомила прес-служба Нацполіції. 

 

 

За наявною інформацією, під час мітингу одна з учасниць отримала незначні тілесні ушкодження від невідомого, який намагався вирвати у неї плакат. 

 

Про сутички також повідомило Громадське з посиланням на співорганізаторку акції Наталію Луньо. 

 

За її словами, кілька десятків людей прийшли на акції до посольства Туреччини, аби висловити протести проти операції Туреччини у Сирії та "геноциду курдів".

 

За словами Луньо, під час сутичок біля посольства були два представники Нацгвардії, "але якось так сталося, що вони дозволили цим людям повернутися на територію посольства".

 

Зараз на місце події прибули поліцейські й з'ясовують усі обставини події.

 

Нагадаємо, Туреччина хоче збройним шляхом знищити сирійське курдське формування SDF (Сирійські демократичні сили), членів якого вона вважає терористами, та відкинути їх подалі від кордону з Туреччиною.

 

5 жовтня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про початок наступальної операції проти курдів у Сирії за участі сухопутних військ та авіації.

 

9 жовтня поблизу турецького кордону, у північно-східному сирійському місті Рас-ель-Айн, утримуваному SDF, сталася низка вибухів. У SDF заявили, що турецькі військові літаки завдали удару по їхньому регіону на північному сході.

 

Також 9 жовтня курдський автономний уряд оголосив триденну загальну мобілізацію.