Парламент Туреччини дозволив військові операції на півночі Сирії

9 Жовтня 2019, 10:48

У вівторок, 8 жовтня, турецький парламент продовжив на рік мандат, який дозволяє турецьким військам проводити операції на території Іраку та Сирії «у разі загроз». Про це повідомило Anadolu.

 

Мова йде, зокрема, про військові операції проти «Ісламської держави» та «Робітничої партії Курдистану», яку, як і ІД, Анкара вважає терористичною організацією.

 

Зазначено, що звертаючись до парламентарів перед голосуванням, голова Комітету з питань національної оборони парламенту Ісмет Їлмаз заявив, що кінцевою метою Туреччини на півночі Сирії є «припинення існування всіх терористичних груп».

 

Нагадаємо, Туреччина хоче збройним шляхом знищити сирійське курдське формування SDF (Сирійські демократичні сили), членів якого вона вважає терористами, та відкинути їх подалі від кордону з Туреччиною.

 

У район, який донедавна вважався «зоною безпеки» на північному сході Сирії, Анкара хоче переселити до 2 млн сирійських біженців.

 

5 жовтня Ердоган оголосив про початок наступальної операції проти курдів у Сирії за участі сухопутних військ та авіації.

 

США ведуть переговори з турецькою стороною щодо забезпечення безпеки на півночі Сирії.

 

6 жовтня Білий дім заявив, що США не братимуть участі в боротьбі проти турецької військової операції проти підтримуваних Вашингтоном курдів.