Білий дім офіційно підтвердив зустріч Зеленського та Трампа

19 Вересня 2019, 10:05

У середу, 18 вересня, Білий дім підтвердив майбутню зустріч президента Володимира Зеленського та президента США Дональда Трампа. Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті адміністрації Трампа за підсумками телефонної розмови Зеленського з віце-президентом США Майком Пенсом .

 

«Віце-президент розмовляв по телефону сьогодні з українським президентом Володимиром Зеленським. Обговорювалася зустріч президента Трампа з президентом Зеленським, яка має відбутися наступного тижня на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку», – йдеться в повідомленні.

 

Крім того, Зеленський і Пенс обговорили свою минулу зустріч у Варшаві 1 вересня, під час якої віце-президент запевнив Зеленського в подальшій підтримці з боку США.

 

Нагадаємо, також під час цієї телефонної розмови Зеленський подякував Пенсу за його особисту роль в ухваленні рішення про продовження програми безпекової допомоги Україні.

 

Раніше про ймовірність зустрічі Трампа та Зеленського заявляв тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, 

 

Також, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко підтвердив, що Зеленський відвідає Вашингтон 23 вересня для участі в Генасамблеї ООН.