Керівництво МВС розкрило деталі інциденту на мосту Метро

18 Вересня 2019, 20:13

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і глава поліції Києва Андрій Крищенко розкрили деталі інциденту на мосту Метро в Києві. Про це передає кореспондент Тижня.

 

"Людина затримана, операцію провів корд під керуванням заступника голови нацполіціі Кришенка" – заявив Аваков.

 

 

Водночас, за словами Крищенка, близько 16:00 гаряча лінія "102" почала отримувати дзвінки від громадян. У них повідомлялося, що невідомий на авто перекрив рух мостом метро і здійснив кілька пострілів в повітря. Чоловік кричав, що має вибухівку, яка вибухне, якщо до нього наблизяться. За словами Крищенка, рух мостом перекрили впродовж 10 хв після цих повідомлень.

 

«Встановлено особу. Це екс-віськовослужбовець. Три місяці тому у нього вилучали вибухівху. Ми виходили з того, що його погрози реальні. Ми зв'язалися з ним телефоном. На контакт не йшов, просив поговорити зі своєю дівчиною. Інших вимог він не висував. При підтримці бронетехніки провели штурм. При ньому вибухівку не знайшли", – сказав він.

 

Нагадаємо, поліція затримала чоловіка, який заблокував міст Метро у Києві та погрожував підірвати його. Зловмисник сам здався силовикам.

 

Як повідомлялося, у середу, 18 вересня, на мосту Метро в Києві відбулась спеціальна поліцейська операція через погрозу вибуху. Невідомий заблокував рух на мосту, стріляв та погрожав підірвати міст і державні установи.  Правоохоронці ввели спеціальний оперативний план.

 

Пізніше, під час операції на мосту Метро з‘явилося відео з поліцейського квадракоптера.

Позначки: