ООН закликала до зими зібрати $52 мільйони для Донбасу

18 Вересня 2019, 10:57

ООН закликає донорів до початку зими зібрати  $52 мільйони для вирішення найгостріших гуманітарних проблем на Донбасі. Про це розповів на брифінгу у штаб-квартирі ООН речник генсека ООН Стефан Дюжаррі, повідомляє Укрінформ.

 

“ООН і наші гуманітарні партнери терміново закликають знайти $52 млн., аби забезпечити найбільш гострі та термінові гуманітарні потреби із наближенням зими, коли температура знизиться до позначок від -15 до -20 за Цельсієм”, – розповів Дюжаррік.

 

Він додав, що план гуманітарного реагування ООН для України на 2019 рік, який передбачає загальні фінансові потреби на рівні $162 млн., нині наповнений на 32%.

 

“Близько $16 млн. з коштів, які негайно потребуються нині для захисту цивільного населення, підуть на допомогу жертвам замінування, маркування замінованих територій та розмінування територій до того, як вони вкрилися сніговим покровом”, – додав він.

 

Нагадаємо, 17 вересня в ООН розповіли, що за час військових дій на Донбасі станом на 15 серпня загинули 3339 цивільних осіб.