Ердоган заявив про готовність відкрити біженцям шлях у Європу

5 Вересня 2019, 16:09

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган готовий дозволити сирійським біженцям виїхати з Туреччини до країн Європи, якщо незабаром не буде створена безпечна зона в Сирії для їх повернення. Про це він заявив у четвер, 5 вересня, повідомляє The Guardian.

 

Президент Туреччини також заявив, що чиновники правлячої партії вирішили створити безпечну зону і зроблять це самостійно, якщо до кінця місяця не буде угоди зі США.

 

 «Ми будемо змушені відкрити ворота. Нас не можна змусити самостійно впоратися з тягарем, – сказав Ердоган, додавши, що Туреччина "не отримала необхідної світової підтримки".

 

Відомо, що Туреччина приймає понад 3,6 мільйонів біженців із Сирії. Ердоган повідомив, що Анкара витратила 40 мільярдів доларів на біженців і розкритикував ЄС через недотримання своїх обіцянок.

 

За його словами, Туреччина має на меті переселити близько мільйона біженців.

 

"Наша мета – оселити принаймні мільйон наших сирійських братів і сестер у безпечній зоні вздовж кордону довжиною 450 кілометрів", – сказав він.

 

Як повідомлялося, президент Туреччини Таїп Ердоган заявив у середу, 4 вересня, що державам з ядерною зброєю неприпустимо забороняти Анкарі мати ракети з ядерними боєголовками.