Радбез ООН вирішив провести засідання через ракетні випробування США

21 Серпня 2019, 09:53

Рада безпеки ООН за запитом Москви та Пекіна проведе екстрене засідання з питання ракетних розробок США. Ідеться про боєголовки, які порушують умови Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД). Про це повідомляють росЗМІ.

 

"Ми разом з Китаєм запросили засідання Ради безпеки у зв'язку з заявами США про плани з розробки та розміщення ракет середнього радіусу дії", – повідомив в.о. постійного представника РФ при ООН Дмітрій Полянскій.

 

Засідання почнеться 22 серпня о 22:00 за київським часом і триватиме у відкритому форматі з доповіддю представника генсека ООН.

 

Нагадуємо, 3 липня російський президент Владімір Путін підписав закон про зупинку Росією дії ДРСМД. 2 серпня США офіційно вийшли з ДРСМД для розробки власних нових боєголовок після того, як росіяни відмовилися знищувати свої нові ракети, які, кажуть у НАТО, порушують пакт.

 

18 серпня вперше після виходу з ДРСМД США випробували крилату ракету наземного базування з забороненими цим документом характеристиками: дальність польоту склала понад 500 км. Її запустили з острова Сан-Ніколас.