У ДБР повідомили причину обшуків в Одеській облраді

16 Серпня 2019, 17:31

Обшуки у приміщеннях Одеської обласної ради та Ізмаїльської міської ради проходять у рамках провадження щодо розтрати бюджетних коштів, виділених на розвиток Ізмаїльського регіону. Про це у п'ятницю, 16 серпня, повідомила прес-служба ДБР.

 

Як зазначається, над справою працюють слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань, процесуальне керівництво здійснює Генпрокуратура, оперативний супровід – Служба безпеки України.

 

За попередньою інформацією, у 2015-2019 роках Одеська облрада виділяла кошти на капітальні ремонти будинку культури, дороги, дитячого садочка в Ізмаїлі, дитячо-юнацької спортивної школи, "Аеропорту Ізмаїл", а також на реконструкцію незавершеного будівництва загальноосвітньої школи в Ізмаїльському районі.

 

Але встановлено:

  • виділені на розвиток регіону бюджетні грошові кошти були витрачені не за цільовим призначенням, оскільки вказані будівельні роботи фактично не проводились або проводились не в повному обсязі;
  • підприємства, які брали участь у проведенні будівельних робіт, штучно визначались переможцями за тендерними процедурами. Отримані бюджетні кошти в результаті перераховувались на рахунки компаній-нерезидентів України, що можуть бути пов’язані з керівництвом Одеської обласної ради;
  • розпорядженням та безпосереднім контролем за проведенням зазначених робіт займалися посадові особи Ізмаїльської міської ради.

Як повідомлялося, слідчі Державного бюро розслідувань прийшли з обшуком до Одеської облради.