Комітет Верховної Ради закликав новий Європарламент посилити санкції проти РФ

18 Липня 2019, 16:09

Комітет Верховної Ради у закордонних справах направив звернення новообраним членам Європарламенту, в якому закликав їх до посилення запровадженого санкційного режиму проти Російської Федерації та підтримки суверенітету і територіальної цілісності України. Про це повідомляє прес-служба ВР.

 

"Комітет у закордонних справах звернувся до європарламентаріїв, а саме до Комітету у закордонних справах на чолі з головою Комітету Девідом Макаллістером з метою зупинення проведення РФ своєї агресивної політики в Європі", – зазначається у повідомленні.

 

Зокрема, у своєму зверненні до європарламентаріїв члени профільного комітету ВР звертають увагу на питання інтенсифікації мілітаризації РФ Криму, дискримінаційної політики щодо кримських татар, національних меншин, важливості визволення українських військовополонених і політв’язнів, протидії політично вмотивованим проектам в енергетичній сфері, зокрема "Північній потік 2", який несе загрозу не лише Україні, а й Європі в цілому, а також збереження потужностей транзиту газу через ГТС України.

 

Крім того українські політики акцентують на необхідності подальшого впровадження санкційної політики щодо компаній, залучених до будівництва "Північного потоку 2" та протидії розповсюдженню дезінформації Кремлем.

 

До того ж у зверненні наголошується й на важливості посилення інформаційної та кібербезпеки у зв’язку із зростанням використання Російською Федерацію технологій ведення гібридної війни проти України та Заходу.

 

Нагадаємо, що 1 липня Комітет  Верховної ради із закордонних справ ухвалив рішення призупинити участь української делегації в сесії ПАРЄ до рішення Венеціанської комісії щодо повноважень делегатів від Державної думи Росії, обраних за участю мешканців окупованого Криму.