Бойовики змусили місцевого жителя йти через заміноване поле на Донбасі

15 Липня 2019, 09:53

На Донбасі бойовики збройних формувань Російської Федерації змусили мирного жителя йти замінованою територією. Про це повідомляє прес-центр штабу ООС у Facebook.

 

"13 липня увечері громадянин України, житель Донецька, 1949 року народження, після залякування російськими окупантами і, виконуючи їх указівки, був відправлений по замінованій ними ж місцевості в бік українських захисників з метою виявлення системи вогневих позицій на наших опорних пунктах", – йдеться в повідомленні.

 

Як зазначається, цивільна особа не постраждала і наразі допущена до підконтрольних українським військовослужбовцям позицій.

 

Своєю чергою, у штабі ООС заявили, що це черговий доказ того, що бойовики не дотримуються жодних правил війни і жодних норм міжнародного гуманітарного права, а безпека людей не має для них ніякого значення.

 

Нагадаємо, на Донбасі упродовж доби 14 липня збройні формування Російської Федерації 19 разів порушили режим припинення вогню, з них 6 разів – із застосуванням забороненої Мінськими угодами зброї – мінометів калібру 120 та 82 мм.