Джонсона не допускали до секретної інформації Британії за “довгий язик” – The Sun

5 Липня 2019, 15:02

Кандидата у прем’єр-міністри Великої Британії Бориса Джонсона виключили із секретних брифінгів керівників спецслужб, коли він був міністром закордонних справ, оскільки побоювалися, що він може випадково розкрити таємну інформацію. Про це повідомляє британська газета The Sun.

 

Зазначається, що наказ про його виключення надійшов від глави британського уряду  Терези Мей.

 

"Прем'єр-міністр не думала, що Борису можна довіряти, тому що він має "довгий язик". Він змусив служби хвилюватися. Через це йому розповідали не все", – розповіло виданню джерело.

 

Зокрема, начальники служби безпеки давали всю таємну інформацію прем'єр-міністру на попередніх брифінгах перед ключовими дискусійними форумами, а коли на зустрічах був присутній Джонсон, секретну інформацію намагались подавати якомога нечітко та розмито.

 

Водночас прес-секретар Джонсона заперечив дану інформацію, наголосивши, що його не позбавляли доступу до таємної інформації.

 

Також представник уряду заявив: "Ми не коментуємо питання розвідки".

 

Як відомо, одним з обов’язків глави МЗС Британії є курувати дві британські розвідувальні служби – MI6 і GCHQ.

 

Нагадаємо, 13 червня Джонсон з великим відривом переміг під час першого раунду голосування за наступного лідера Консервативної партії. Кандидатуру Джонсона у першому раунді підтримали 114 з 313 консерваторів. Так, на другому місці опинився міністр закордонних справ Джеремі Хант з 43 голосами. Водночас третє місце зайняв міністр довкілля Майкл Гоув з 37 голосами..

 

Раніше Джонсон пообіцяв вивести  Британію з ЄС 31 жовтня у разі перемоги на виборах.

 

Так, 7 червня Тереза Мей офіційно покинула посаду голови Консервативної партії. Вона продовжуватиме виконувати обов’язки глави уряду, доки партія не обере нового прем’єра.

 

Згодом ЗМІ назвали головних претендентів на посаду прем'єр-міністра. Серед них: екс-глава МЗС Борис Джонсон, колишній міністр з питань Brexit Домінік Рааб, міністр навколишнього середовища Майкл Гоув, глава МЗС Джеремі Хант і глава МВС Саджид Джавід.