Європарламент обиратиме власного президента: уродженця України в список не включили

3 Липня 2019, 09:47

За посаду глави Європейського парламенту змагатимуться кандидати з Німеччини, Іспанії, Італії та Чехії – болгарина Сергія Станишева, який є уродженцем України, у список не включили. Про це повідомляє прес-служба ЄП.

 

Так, кандидатами є Ска Келлер від фракції "Зелені — Європейський вільний альянс", представниця Німеччини, та Сіра Рего від лівої політичної групи "Європейські об'єднані ліві/Ліво-зелені Півночі", яка представляє Іспанію.

 

Крім того, на пост глави ЄП претендує представник союзу "Прогресивний альянс соціалістів і демократів" італієць Давид Сассолі та чех Ян Заграділ від фракції "Європейські консерватори і реформісти".

 

Як повідомлялось, що шанси стати президентом Європарламенту має болгарський депутат від групи соціалістів Сергій Станишев, який є уродженцем України, а саме — Херсона. Проте у підсумку він не потрапив до списку кандидатів.

 

Зокрема, голосування відбувається за таємною процедурою. Щоб бути обраним, кандидат повинен отримати абсолютну більшість дійсних поданих голосів, тобто 50% плюс один.  

 

Разом з тим, якщо жоден кандидат не обраний в першому турі голосування, ті ж або нові кандидати можуть бути висунуті в другому або третьому турі. Перший раунд голосування стартує о 9:00 за Страсбургом.