У Києві загинув координатор “Інформаційного спротиву” Дмитро Тимчук

19 Червня 2019, 13:20

У середу, 19 червня, у Києві знайшли мертвим координатора групи "Інформаційний спротив" (ІС), народного депутата фракції "Народний фронт" Дмитра Тимчука. Про це з посиланням на джерела повідомляє Інтерфакс-Україна.

 

За словами співрозмовників агентства, попередньою робочою версією слідства є те, що Тимчук застрелився під час чищення нагородної зброї – пістолета.

 

Загибель Тимчука підтвердив Народний депутат Антон Геращенко.

 

«Годину тому, у себе вдома, під час чищення нагородного пістолета завдав собі смертельне поранення патріот України і мій друг Дмитро Тимчук. На місці трагедії працює слідчо оперативна група поліції», – написав він у Facebook.

 

Довідка.

 

 

Дмитро Тимчук  народився 27 червня 1972 у м. Чита, РРФСР. Дитинство провів у Німеччині (батько-офіцер проходив службу у Групі радянських військ у Німеччині, 1978–1983). Юність провів у Бердичеві на Житомирщині. Закінчив Бердичівський політехнічний коледж. У 1995 році закінчив факультет військової журналістики Львівського вищого військово-політичного училища.

 

У 1995–1997 проходив службу у військах протиповітряної оборони.

 

У 1997–2000 працював у штабі Національної гвардії України.

 

У 2000–2012 перебував на роботі в різних структурних підрозділах Міністерства оборони України.

 

У ході службових відряджень відвідав українські контингенти миротворчих сил ООН в Іраку (тричі), Лівані та Косово.

 

З 2008 — головний редактор інтернет-проекту «Флот-2017» та керівник громадської організації «Центр військово-політичних досліджень».

 

З 2 березня 2014 — координатор групи «Інформаційний спротив».

 

На позачергових виборах до Верховної ради 2014 року обраний народним депутатом України 8-го скликання за партійним списком (№ 13 у списку) від Народного фронту/

 

Тимчук став відомим завдяки детальному висвітленню перебігу анексії Криму, інтервенції Російської Федерації в Україну, а також сепаратистських виступів та російської диверсійної діяльності в Україні.