В окупованому Криму обрали запобіжний захід вісьмом затриманим ФСБ кримським татарам

12 Червня 2019, 10:26

Підконтрольний Російській Федерації Київський райсуд Сімферополя обрав запобіжний захід останнім двом із восьми затриманих 10 червня кримським татарам. Ленур Халілов і Ельдар Кантіміров перебуватимуть під арештом у СІЗО до 5 серпня. Про це у вівторок, 11 червня, повідмляє Крим.Реалії.

 

"Всі доводи захисту, які були запропоновані суду: всі характеризують матеріали, які давали суду можливість обрати моєму підзахисному інший, більш м'який запобіжний захід, не були прийняті судом", – пояснив адвокат Халілова Рефат Юнус.

 

Незважаючи на заперечення та клопотання захисту, засідання відбувалось у закритому режимі. Адвокати збираються оскаржити рішення суду в апеляційній інстанції.

 

Халілов звинувачується ФСБ в "організації діяльності терористичної організації" (ч. 1 ст. 205.5 КК Росії), Кантіміров – в "участі в діяльності терористичної організації" (ч. 2 ст. 205.5 КК Росії).

 

Напередодні "суд" відправив під арешт у СІЗО до 5 серпня затриманих під час обшуків Руслана Нагаєва і Руслана Месутова. Аналогічний запобіжний захід було обрано Енверу Омерову, Ескендеру Сулейманову, Айдеру Джеппарову і Ризі Омерову.

 

Месутова і Омерова ФСБ звинувачує в "організації діяльності терористичної організації" (ч. 1 ст. 205.5 КК Росії), Нагаєва, Сулейманова, Омерова і Джеппарова – в "участі в діяльності терористичної організації" (ч. 2 ст. 205.5 КК Росії).  Мова йде про заборонену в РФ релігійну організацію "Хізб ут-Тахрір".

 

Як повідомлялося, у понеділок, 10 червня, після обшуків у будинках кримських татар в Алуштинському, Білогірському та Сімферопольському районах затримано вісьмох чоловіків.