Справи Майдану. Екс-беркутівець Хандрикін не з‘явився до суду

10 Червня 2019, 14:02

Обвинувачений у справі про катування на стадіоні Динамо 20 лютого 2014 року екс-працівник харківського спецпідрозділу «Беркут» Андрій Хандрикін не з‘явився до суду. Суд не задовольнив клопотання прокурора про привід. Про це 10 червня повідомила Адвокатська дорадча група.

 

"Обвинувачений екс-беркутівець Хандрикін на засідання не з‘явився, про причини неявки суд не повідомив. Обвинувачення подало клопотання про примусовий привід, суд не зреагував", – повідомила журналістка Наталія Двалі із зали суду.

 

Захисник Хандрикіна, адвокат Рибін, також не з'явився в суд.

 

На останньому засіданні, яке відбулося, прокурор у справі, Валерій Смирнов, завершив свій дебатний виступ та запросив у суду 8 років позбавлення волі. Наступним мав бути дебатний виступ захисника Хандрикіна, однак минулого разу засідання не відбулося – секретар суду повідомила про зайнятість судді у іншій справі.

 

За словами адвоката потерпілих Павла Діканя, те, що Хандрикін не з'явився, очевидне порушення процесу, він не повідомив про причини неявки і не подав заяву про перенесення засідання з якоїсь причини.

 

Нагадуємо, що двоє інших обвинувачених в цій справі – Мастега і Войлоков – втекли з України в квітні 2017-го року. Якраз після передачі обвинувального акту до суду. Ніщо не заважає зробити це зараз і Хандрикіну.

 

Наступне засідання: 23 липня о 10:30, Дніпровський районний суд, вул. Сергієнка, 3, суддя Бірса.

 

Як повідомлялося, станом на квітень 2107 року екс-працівники харківського спецпідрозділу «Беркут» Андрій Хандрикін та Володимир Ріяко працювали в харківському управлінні Нацполіції