Зеленський призначив нового секретаря РНБО

28 Травня 2019, 16:30

Президент Володимир Зеленський призначив Олександра Данилюка секретарем Ради національної безпеки і оборони (РНБО). Про це йдеться в указі президента, оприлюдненому у вівторок, 28 травня, на сайті глави держави.

 

 

Зазначимо, у команді Володимира Зеленського Данилюк відповідав за міжнародну, фінансову, економічну і банківську діяльність.

 

Розпочав свою кар'єру у 1995 році як брокер в українській компанії TEKT, був керівником департаменту з інвестиційного банкінгу в «Альфа Капітал» та молодшим інвестиційним менеджером в американському фонді Western NIS Enterprise Fund.

 

Протягом трьох років Олександр Данилюк працював над проектами компанії «McKinsey & Company» в Лондоні та Москві, ще 4 роки очолював один з Інвестиційних фондів Лондона — Rurik Investment.

 

У 2005 році коли став економічним радником прем'єр-міністра України Юрія Єханурова, зокрема займався приватизацією Криворіжсталі, питаннями енергетики тощо.

 

Президент України Віктор Янукович призначив Олександра Данилюка своїм радником (поза штатом). З вересня 2010 року Данилюк очолював Координаційний центр з впровадження економічних реформ, перемігши у конкурсі на цю посаду.

 

17 липня 2014 р. став постійним представником президента в Кабінеті міністрів України, а з вересня 2015 р. — заступником глави Адміністрації президента.

У квітні 2016 року Данилюк був призначений на посаду міністра фінансів в уряді Володимира Гройсмана, а 7 червня 2018 р. Верховна Рада звільнила його з цієї посади.

 

Раніше Зеленський призначив Івана Баканова першим заступником голови Служби безпеки України .