Порошенко звільнив Демчину із посади першого заступника голови СБУ

19 Травня 2019, 11:09

Діючий президент України Петро Порошенко звільнив Павла Демчину із посади першого заступника голови Служби безпеки України. Про це повідомляється на сайті адміністрації глави держави.

 

Відповідний указ № 280/2019 Порошенко підписав у суботу, 18 травня. 

"Звільнити Демчину Павла Володимировича з посади першого заступника голови Служби безпеки України – начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби безпеки України", – йдеться у документі.

 

Також указом № 279 президент звільнив Дмитра Ярмака із посади Уповноваженого президента України з питань контролю за діяльністю СБУ.

 

Нагадаємо, 17 травня перший заступник голови Служби безпеки України та начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ Павло Демчина подав у відставку.

 

Як повідомлялося, 14 вересня стало відомо, що Генеральна прокуратура України розглянула заяву Першого заступника голови Служби безпеки України Павла Демчини від 12 вересня 2018 року щодо вчинення кримінальних правопорушень співробітниками Національного антикорупційного бюро України.