У Стамбулі пройшли протести через скасування результатів виборів

7 Травня 2019, 14:12

У Туреччині опозиція розкритикувала Верховну виборчу раду за рішення про проведення повторних виборів у Стамбулі 23 червня. Про це повідомляє BBC.

 

Так, кандидат від опозиційної "Республіканської народної партії" Екрем Імамоглу, який здобув перемогу на виборах, назвав таке рішення зрадницьким.

 

Водночас він закликав своїх прихильників об’єднатися, аби перемогти на виборах знову.

 
Зокрема, голосування, яке відбудеться 23 червня, викликало протести в місті. Сотні жителів зібралися в декількох районах Стамбула в понеділок, стукаючи каструлями і сковорідками та викрикуючи антиурядові гасла.

 

Своєю чергою, представник керівної "Партії справедливості і розвитку" у виборчій раді Реджеп Озел зазначив, що повторні вибори призначили через те, що деякі посадові особи на дільницях не були держслужбовцями, а деякі документи про результати не були підписані.

 

Однак заступник голови РНП Онурсал Адигузел сказав, що рішення про повторні вибори показало те, що у Туреччині незаконним є виграти у керівної партії/

 

Нагадаємо, 6 травня Верховна виборча рада Туреччини ухвалила рішення про повторне проведення місцевих виборів в Стамбулі, скасувавши результати виборів 31 березня, під час яких переміг кандидат опозиції.

 

Раніше "Партія справедливості і розвитку" заявила, що готова довести серйозні порушення, які можуть змінити результат місцевих виборів.

 

Ці місцеві вибори – перші після перемоги Ердогана на президентських виборах минулого року та запровадження нової політичної системи у Туреччині, що перетворила її на президентську республіку з дуже широкими повноваженнями президента.