У ФСБ РФ заявили, що затримали українця під час в’їзду в Крим

3 Травня 2019, 16:09
Співробітники ФСБ Росії стверджують, що в загальному пасажиропотоку на пункті пропуску «Джанкой» затримали громадянина України, який нібито перебував у розшуку в сусідній Росії. Про це 3 травня заявила прес-служба прикордонного управління ФСБ Росії по Криму.


Як повідомляється, затриманого чоловіка підозрюють у вчиненні кримінально караного діяння, передбаченого частиною 3 статті 158 Кримінального кодексу Росії (крадіжка, вчинена у великих розмірах).


У ФСБ Росії стверджують, що за останній тиждень це вже третій випадок, коли прикордонники виявили осіб, оголошених в карний розшук.

 

Нагадаємо, 27 березня в окупованому Криму працівники ФСБ, МВС Росії і Росгвардії провели щонайменше 25 обшуків у будинках підозрюваних в участі в діяльності забороненої в Росії релігійної організації «Хізб ут-Тахрір». Зазначається, що російські силовики в окупованому Криму оточили мікрорайон селища компактного проживання кримських татар Строганівка, де вранці провели обшуки. Також силовики встановили блокпости на виїздах, перевіряють автомобілі та документи у всіх пасажирів. У ФСБ Росії заявили про затримання в Криму 20 кримських татар, який підозрюють в участі в забороненій в Росії релігійної організації  "Хізб ут-Тахрір". 

 

Разом з цим, адвокат Еміль Кубедінов повідомив, що під час обшуків у будинках кримських татар російські силовики підкидають «заборонену» літературу. Проте згодом стало відомо, що до затриманих активістів допустили адвокатів.