Геращенко отримала листи від двох політв‘язнів

3 Травня 2019, 10:06

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко отримала кілька листів від політв‘язнів Кремля Романа Сущенка та Зеврі Абсеїтова. Про це вона написала у себе в Facebook.

 

«Днями отримала кілька листів від політв‘язнів Кремля: Романа Сущенка, Зеврі Абсеїтова. Романа я добре знаю , ми колеги, земляки . Зеврі – тільки заочно, як і інших ув‘язнених кримських татар. В листах вони дякують кожному українцю, хто не забуває і пише, підтримує морально і психологічно. Ім дуже важливі вісті з України, особливо в умовах інформаційного вакууму, коли з усіх фєдєральних каналів, які можна дивитися в російських тюрмах, про Україну – тільки глум і бруд», – ідеться в повідомленні.

 

Геращенко зауважила, що сама написала політв’язням листи та нагадала, що в деякі російські тюрми можна направляти листи електронною поштою, зокрема, Олегу Сенцову, Миколі Карпюку. Іншим нашим можна направляти лише традиційні поштові листівки – російською, їх переглядає тюремна цензура.

 

Також заступник голови ВР закликала українців написати листи нашим заручникам, адже їм це важливо. 

 

«У свою чергу, я, як і обіцяла, докладу зусиль,аби в травні в ВР ми розглянули питання про статус заручників і військовополонених. В парламенті зареєстровано 7 законопроектів на цю тему, я відстоюватиму свого з колегами співавторства , вважаю , що вони найбільше відповідають нормам женевської конвенції», – написала вона.

 

Нагадаємо, у лютому Геращенко отримала листи від трьох українських політв’язнів Кремля – Олега Сенцова, Микола Карпюка та Романа Сущенка.