Рада створила оргкомітет для проведення сесії Парламентської асамблеї НАТО в Києві

25 Квітня 2019, 12:30

Верховна Рада України у четвер, 25 квітня, ухвалила постанову №10091 "Про проведення весняної сесії Парламентської асамблеї Організації Північноатлантичного договору". Постанову підтримали 235 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

 

"Цією постановою передбачено утворити Організаційний комітет з підготовки проведення весняної сесії Парламентської асамблеї Організації північноатлантичного договору, який має розробити відповідний план заходів", – сказала народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка", голова постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО Оксана Юринець, презентуючи проект постанови.

 

Вона наголосила, що проведення у Києві сесії Парламентської асамблеї НАТО сприятиме підвищенню авторитету України як у світі загалом, так і на євроатлантичному просторі зокрема. Особливо з урахуванням прагнень нашої держави щодо набуття членства в Північноатлантичному альянсі.

 

"Сесія Парламентської асамблеї НАТО складатиметься з цілої низки заходів, зокрема, пленарного засідання, засідання комітетів, протокольних заходів, ознайомчих візитів тощо. Очікується прибуття понад 600 іноземних гостей", – розповіла Юринець.

 

Вона також підкреслила, що вперше в історії ця сесія буде відбуватися в Києві.

 

Як повідомлялося, в Україні в 2020 році вперше відбудеться сесія Парламентської асамблеї НАТО. Відповідне рішення ухвалили на засіданні в Бухаресті 8 жовтня 2017 року.

 

Зазначимо, Парламентська асамблея НАТО – це міжпарламентська організація країн-членів Альянсу, яка збирається двічі на рік. У її роботі беруть участь законодавці, делеговані національними парламентами за партійними квотами, пропорційним представництву партій у парламентах.