Суд відмовив у відстороненні Мангера від посади голови Херсонської облради

15 Квітня 2019, 12:13

Шевченківський районний суд Києва сьогодні не задовольнив клопотання прокурорів щодо відсторонення на два місяці Владислава Мангера, підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, від виконання обов’язків голови Херсонської обласної ради. Як передає кореспондент УНІАН, в ці хвилини триває судове засідання з розгляду відповідного клопотання прокурорів.

 

В обґрунтуванні свого клопотання прокурори зазначили, що ще не всіх свідків, які працюють в облраді, допитали у кримінальному провадженні щодо вбивства активістки Гандзюк, в якому Мангер є підозрюваним, а відтак він може впливати на свідків.

 

Адвокати заявили, що Мангер не може впливати на будь-кого в облраді, оскільки його посада зводиться до ведення засідань депутатів обласної ради та підпису ухвалених рішень, і безпосереднього впливу на депутатів як керівник він не має. Також вони запевнили, що вже були допитані практично всі депутати обласної ради. В свою чергу суддя Наталя Притула запитала у прокурорів, кого саме з облради ще не було допитано.

На це прокурори відповіли, що не можуть сказати кого конкретно, але вважають, що Мангер може тиснути на співробітників обласної ради. Врешті-решт суддя винесла ухвалу, якою відмовила у задоволенні клопотання прокурорів, зауваживши, що на це рішення може бути подана апеляція впродовж п’яти днів. Прокурори відмовились коментувати дане рішення, зокрема, чи будуть подавати апеляцію на сьогоднішню відмову у відстороненні Мангера.