Аваков заявив про можливе зростання політичних зіткнень у другому турі виборів в Україні

1 Квітня 2019, 23:57

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що другий тур виборів президента в Україні може бути жорсткішим за перший, а політичні зіткнення – заростатимуть. Про це в понеділок, 1 квітня, повідомляє прес-служба МВС.

 

"Судячи з гучних заяв кандидатів в президенти, другий тур буде жорсткішим за перший. Я думаю, що політичні зіткнення наростатимуть", – заявив Аваков.

 

Водночас він запевнив, що підрозділи МВС готові до забезпечення належного рівня безпеки до завершення другого туру виборів.

 

"Важливо зберігати тверезий розсудок. МВС виконуватиме свою задачу. Це важливіше, ніж реагувати на емоційні заяви кандидатів", – додав міністр.

 

Нагадаємо, після опрацювання 98% протоколів з-за кордону на закордонних виборчих дільницях найбільше голосів отримав чинний президент Петро Порошенко (38,58%), на другому місці Володимир Зеленський (26,14%).

 

Центральна виборча комісія (ЦВК) України опрацювала 95.14% протоколів станом на 22:00 понеділка, 1 квітня. На виборах лідирують Володимир Зеленський (30,23%) та Петро Порошенко (15, 94%). За інформацією ЦВК, на даний момент за Зеленського проголосували понад 5,4 мільйона виборців, за Порошенка – понад 2,8 млн.

 

Згідно з остаточними результатами Національного екзит-полу в другий тур президентських виборів проходять Володимир Зеленський (30,6%) і Петро Порошенко (17,8%).

 

Крім того, за результатами паралельного підрахунку голосів, який у день голосування провела громадянська мережа ОПОРА, у другий тур виходять Володимир Зеленський (30,1%) та Петро Порошенко (15,7%).

 

31 березня відбувся перший тур виборів президента України. Голосування тривало з 8 до 20 години.