Ракетний обстріл в центрі Ізраїлю. Нетаньяху пообіцяв відповідь

25 Березня 2019, 11:12

В результаті ракетного обстрілу з сектора Гази в центрі Ізраїлю отримали поранення шестеро людей. Про це заявила місцева влада, повідомляє Reuters.

 

«Ракета дальнього радіусу дії, випущена із сектора Гази, вдарила по будинку в центрі Ізраїлю, поранивши шестеро людей», – йдеться в повідомленні.

 

Служба швидкої допомоги повідомила, що серед поранених є зовсім маленька дитина.

 

Ракетний обстріл по Мішмерету, сільськогосподарському місту на північ від Тель-Авіва, стався в період сильної напруженості напередодні річниці протестів на кордоні Ізраїлю з Газою.

 

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху заявив, що його країна відповість ХАМАС і терористам в секторі Газа на ракетний обстріл Ізраїлю

 

Нетаньяху провів нараду з начальником Генштабу армії, главами антитерористичної спецслужби і Ради національної безпеки Ізраїлю. Після цього він заявив, що Ізраїль відповість на напад.

 

Крім того, Нетаньяху скорочує візит в США і повертається на батьківщину після інциденту. Після зустрічі з президентом Дональдом Трампом він вилетить в Ізраїль.

В останній раз комерційна столиця Ізраїлю та її передмістя зазнавали подібної атаки під час війни 2014 року зі ХАМАСом у Газі.

 

Як повідомлялося, в кінці березня 2018 року ситуація на кордоні сектора Гази з Ізраїлем почала загострюватися у зв'язку з масовими протестами палестинців і, як наслідок, їхніх зіткнень з ізраїльськими солдатами, що призвело до численних жертв серед демонстрантів – загинуло понад 200 осіб. Пік заворушень припав на рішення президента США Дональда Трампа перенести американське посольство з Тель-Авіва до Єрусалиму.