Анкара не визнає “референдум” у Криму і надаватиме підтримку кримським татарам – МЗС Туреччини

16 Березня 2019, 14:15

Міністерство закордонних справ Туреччини заявило, що Анкара підтверджує підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Про це йдеться на сайті турецького дипвідомства.

 

"Українська Автономна Республіка Крим була анексована Російською Федерацією в порушення міжнародного права на підставі незаконного референдуму, який відбувся п'ять років тому, 16 березня", – йдеться у заяві.

 

"З цього приводу ми ще раз підтверджуємо, що ми не визнаємо де-факто ситуацію, викликану цим актом, і підтверджуємо нашу підтримку суверенітету та територіальної цілісності України", – підкреслили у турецькому МЗС.

 

Крім того, Анкара наголосила, що "становище кримських татар, корінного населення Криму, залишається для нас пріоритетом".

 

"Ми продовжуватимемо надавати підтримку кримським татарам, щоб вони жили спокої та безпеці на їхній історичній батьківщині, зберігаючи їхню ідентичність", – додається у заяві.

 

Раніше генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив, що НАТО наполегливо працювали, щоб побудувати стратегічне партнерство з Росією, але після анексії Криму, отруєння Скрипалів у Солсбері і порушення Договору про ракети все практичне співробітництво між Альянсом і Росією було призупинено.