Суд в окупованому Криму продовжив арешт блогеру Мемедемінову

14 Березня 2019, 14:51

У четвер, 14 березня, підконтрольний Російській Федерації Київський районний суд Сімферополя у черговий раз продовжив запобіжний захід  у вигляді тримання під арештом кримськотатарському блогеру Наріману Мемедемінову. Про це повідомляє "Кримська солідарність" у Facebook.

 

"Судове засідання закінчилося. Запобіжний захід продовжено до 16 травня 2019 року", – йдеться в повідомленні.

 

У ході засідання захистом активіста було подано п'ять клопотань, усі згодом були відхилені. Зокрема, Наріман Мемедемінов подавав клопотання про відведення прокурора і клопотання про ознайомлення з матеріалами справи.

 

Нагадаємо, 22 березня 2018 року в будинку кримськотатарського активіста та журналіста Нарімана Мемедімінова російські силовики провели обшук, а потім відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі. 

 

23 березня підконтрольний Москві Київський районний суд Сімферополя заарештував Мемедімінова до 16 травня 2018 року. 22 травня "суд" продовжив на два місці арешт журналісту, до 15 серпня.

 

Своєю чергою, прокуратура Криму розпочала кримінальне провадження через незаконний арешт кримськотатарського активіста та блогера Нарімана Мемедімінова.

 

На попередньому засіданні "суду" в лютому 2019 року слідчий і прокурор аргументували вимогу про продовження арешту активісту тим, що Мемедемінов може «сховатися на території України".