Убивство цивільного на зупинці в Києві. Суд змінив вирок військовому

26 Лютого 2019, 19:53

Суд змінив вирок військовослужбовцю 72-ї бригади Збройних сил України Дмитру Балабуху, який вбив Руслана Юрченка на зупинці в Києві, зменшивши з дев'яти років позбавлення волі до восьми. Про це у вівторок, 26 лютого, повідомив координатор "С14" Сергій Мазур.

 

"Танкісту Балабуху зменшили строк тюрми з 9 до 8 років. Прокурори просили 12. Ще повернули офіцерське звання", – заявив він.

 

Як повідомлялося 20 вересня, Деснянський районний суд Києва оголосив вирок військовослужбовцю 72-ї бригади Збройних сил України Дмитру Балабуху, якого звинувачують у вбивстві Руслана Юрченка на зупинці в столиці, його засудили до дев'яти років позбавлення волі. Суд також позбав Балабуху звання "молодший лейтенант" і зобов’язав виплачувати компенсації,  а саме – 81 тис. грн за поховання вбитого Юрченка, щомісяця по 1,3 тис. грн двом його дітям та 550 тис. грн. родичам, а також 60,8 тис. грн на судові витрати.

 

Нагадаємо, у Києві офіцер, який нещодавно повернувся із зони АТО, 10 лютого вбив чоловіка у відповідь на зауваження. Згодом Деснянський райсуду Києва заарештував на два місяці військового Дмитра Балабуха, якого підозрюють у вбивстві Руслана Юрченка.