Суд в окупованому Криму продовжив арешт політв’язню Наріману Мемедемінову

13 Лютого 2019, 17:44

Підконтрольний Російській Федерації Київський районний суд Сімферополя у середу, 13 лютого, продовжив арешт журналісту Наріману Мемедемінову, якого звинувачують у "пропаганді тероризму". Про це повідомляє "Кримська солідарність" у Facebook.

 

Таким чином, політв'язень буде перебувати в СІЗО до 16 березня. Наголошується, що засідання проходило у відкритому режимі. 

 

Слідчий і прокурор у суді заявили, що Мемедемінов може "сховатися на території України, тому йому необхідно продовжити арешт". Сам блогер зазначив, що втекти не може, оскільки його документи знаходяться у відділенні ФСБ.

 

Як повідомляли, в окупованому Криму кримськотатарського активіста, політв'язня Нарімана Мемедемінова перевели із загальної камери СІЗО до камери, яка перебуває під посиленим контролем.

 

Нагадаємо, 22 березня 2018 року в будинку кримськотатарського активіста та журналіста Нарімана Мемедімінова російські силовики провели обшук, а потім відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі. 

 

23 березня підконтрольний Москві Київський районний суд Сімферополя заарештував Мемедімінова до 16 травня 2018 року. 22 травня "суд" продовжив на два місці арешт журналісту, до 15 серпня.

 

Своєю чергою, прокуратура Криму розпочала кримінальне провадження через незаконний арешт кримськотатарського активіста та блогера Нарімана Мемедімінова.