У Росії продовжили арешт 20 українським морякам

16 Січня 2019, 09:31

Лефортівський районний суд Москви у вівторок, 15 січня, 20 українським морякам  продовжив термін перебування під вартою до 24 і 26 квітня. Про це повідомив адвокат Микола Полозов у Facebook.

 

"Лефортовський районний суд Москви продовжив термін утримання під вартою до 24 квітня 2019 року відносно військовополонених: Власюк М.Б., Гриценко Д.В., Драч А.Л., Зінченко В.А., Цибізов С.А., Оприск А.А., Семідоцкій Є.В., Мокряк Р.Н., Головаш Б .Про., Попов С.Н., Шевченко А.А., Терещенко В.А., Небилиця Б.П., будз Ю.А., Без'язичний Ю.Ю., Чуліба С.Р., Мельничук О.М ., Військовополоненим: Ейдер А.Д. Сорока В.В., Артеменко А.А., – до 26 квітня 2019 року, оскільки по ним запобіжний захід не оскаржувався адвокатами за призначенням і вступив в законну силу", – написав захисник.

 

Пізніше Полозов повідомив, що "відносно військовополонених: Лісовий В.В., Беспальченко В.А., Варімез В.К., Костишин В.А. судове засідання відкладено на 9:00 16 січня.

 

Як повідомляли, Лефортовський суд Москви відмовився передати розгляд клопотань про продовження арешту затриманим в Керченській протоці українським морякам до військового суду. 

 

Своєю чергою, українські моряки відмовилися давати свідчення в суді країни-агресора. Невдовзі після цього слухання закрили від публіки на прохання обвинувачення.

 

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України. Так, кораблі ВМС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів та рейдового буксиру здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря. Російський прикордонний корабель "Дон" здійснив таран українського рейдового буксира, в результаті якого пошкоджено головний двигун корабля, обшивку та леєрне огородження, втрачено рятувальний плотик. Згодом російські кораблі відкрили вогонь по корабельній групі Військово-морських сил ЗС України під час виходу з Керченської протоки, внаслідок чого є поранений. 

 

Крім того, у ВМС ЗС України повідомили, що за оперативною інформацією малі броньовані артилерійські катери “Бердянськ”, “Нікополь” вражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир “Яни Капу” також примушений до зупинки. Кораблі та екіпаж (24 українських моряки) були захоплені спецназом РФ.