Російські активісти зібрали півмільйона для українських моряків – Денісова

15 Січня 2019, 09:35

Український омбудсмен Людмила Денісова у понеділок, 14 січня, зустрілася в Москві з активістами та правозахисниками, які підтримують полонених українських моряків. Про це вона написала у Facebook.

 

"Активісти повідомили мені і родичам, що вони зібрали понад півмільйона рублів, на які військовополоненим купили одяг, їжу та предмети першої необхідності", – повідомила Денісова.

 

 

 

"Правозахисники влаштовують пікети, передають листи та посилки від рідних. Батьки подякували активістам і правозахисникам за допомогу та підтримку", – додала вона.

 

Нагадаємо, Уповноважений з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова у понеділок, 14 січня, скасувала зустріч з українським омбудсменом Людмилою Денісовою, під час якої мали обговорюватися питання стосовно українських політв'язнів в РФ. 

 

Як повідомляли, команда захисту військовополонених українських моряків, захоплених Росією в районі Керченської протоки,  виступає за відкриті судові засідання з допуском на них ЗМІ та всіх зацікавлених осіб. 

 

Водночас, російське слідство просить Лефортовський суд Москви закрити від слухачів та ЗМІ судове засідання щодо продовження строку арешту українським морякам.

читати ще

показати ще