В окупованому Криму під вартою залишили кримськотатарського журналіста Мемедінова

11 Січня 2019, 14:25

Підконтрольний Росії Верховний суд анексованого Криму у п'ятницю, 11 січня, відхилив апеляційну скаргу захисту кримськотатарського громадського журналіста й блогера Нарімана Мемедемінова на подовження йому запобіжного захисту у вигляді тримання в слідчому ізоляторі. Про це повідомив адвокат Мемедемінова Едем Семедляєв.

 

Адвокат уточнив, що суд розглянув апеляцію на рішення підконтрольного Росії Київського районного суду Сімферополя тримісячної давнини – від 11 жовтня 2018 року – подовжити арешт активісту на два місяці. При цьому обвинуваченому в пропаганді тероризму Мемедемінову вже подовжили арешт на черговий термін – до 18 лютого 2019 року.

 

«Цей розгляд можна було вже не проводити, вже відбулося чергове подовження його арешту. Тому, якби Верховний суд скасував жовтневу постанову Київського райсуду, усі наступні подовження стали б незаконними. Звісно, суд відмовив у нашій апеляційній скарзі», – пояснив Семедляєв.

 

Адвокат також звернув увагу суду на те, що в захисту є тільки три дні для подачі апеляції, а розгляд не проводився більше трох місяців. Семедляєв клопотав про зміну запобіжного заходу на домашній арешт, сторона обвинувачення висловилася проти.

 

Семедляєв також розповів про стан здоров’я свого підзахисного. «Почувається більш-менш, є певні проблеми зі здоров’ям. Звісно ж, довге перебування у СІЗО залишає незгладимий відбиток, якою б молодою і здоровою не була людина», – сказав адвокат.

 

Як повідомляли, в окупованому Криму підконтрольний Москві Київський районний суд Сімферополя 23 березня 2018 року заарештував кримськотатарського активіста Нарімана Мемедемінова.