Естонські депутати закликали забронити в’їзд в ЄС чотирьом чиновникам РФ через події на Азові

18 Грудня 2018, 18:45

В Естонії депутати  Андрес Херкель (Вільна партія), Хенн Піллуаас (EKRE) і Март Нутть (Isamaa) у вівторок, 18 грудня, внесли у парламент документ, покликаний заборонити в'їзд до Естонії і країн Шенгену чотирьом громадянам Росії, які, за даними естонських політиків, можуть бути причетні до атаки на українські кораблі в Керченській протоці. Про це повідомляє ERR.

 

Зокрема, йдеться про Васілія Піскарьовва (очолює комітет Держдуми з безпеки та протидії корупції), Алексєя Пушкова (глава комісії з інформаційної політики Ради Федерації РФ), генерала Владіміра Кулішова (перший заступник керівника ФСБ і начальник прикордонної служби ФСБ), контр-адмірала Сергєя Станкевича (начальник прикордонного управління ФСБ Криму і Севастополя).

 

"Це люди, які заохочують і активно підтримують агресію проти українських баз в Керченській протоці. Їхня присутність на території Естонської Республіки або країн Шенгенської конвенції загрожує безпеці держав, а тому – небажана", – зауважив  Херкель.

 

Так, якщо Рійгікогу підтримає ініціативу, то уряду зроблять пропозицію ввести персональні санкції проти зазначених осіб, зокрема, встановити заборону на в'їзд.

 

Нагадаємо, 11 грудня прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас повідомив, що Таллінн підтримує введення додаткових санкцій проти Росії через агресію проти України в Азовському морі, також він заявив, що обмеження мають бути персональними.

 

Як повідомлялося, 3 грудня  у Естонії парламент схвалив декларацію про підтримку України після прямої агресії РФ.

 

Раніше в Естонії опозиційна Консервативна народна партія (EKRE) підготувала законопроект, що передбачає відмову від ратифікації прикордонного договору з Росією через атаку російської військових на кораблі України та екіпаж.