Велика історична подія. Реакція ймовірних кандидатів у президенти на Об’єднавчий собор Української церкви

17 Грудня 2018, 16:45

В Україні 15 грудня відбувся Об'єднавчий собор, за результатами якого предстоятелем нової помісної церкви в Україні – православної церкви України – обрали Блаженнішого Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України. Своєю чергою, Вселенський Патріархат оголосив про успішне завершення роботи Об'єднавчого собору й офіційно запросив митрополита Епіфанія отримати Томос.

 

Водночас президент Петро Порошенко заявив, що цей день увійде в історію України як священний день, день створення автокефальної помісної православної церкви України, назвавши його історичним та знаковим.

 

Тиждень.ua зібрав реакцію ймовірних кандидатів у президенти, які вже оголосили про свій намір балотуватися в 2019 році або часто з'являються в соціологічних опитуваннях щодо електоральних настроїв українців, на проведення Об'єднавчого собору та обрання предстоятеля Об'єднаної української церкви.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Водночас на рішення Об'єднавчого собору ніяк не відреагували деякі кандидати, які вже офіційно оголосили про свій намір балотуватися в президенти, а саме: Роман Безсмертний, Дмитро Добродомов, Євген Мураєв та Юрій Бойко. Попри те, що на вихідних з'явилася провокаційна публікація останнього, у якій Бойко нібито заявив, що після проведення Об'єднавчого собору і обрання глави Єдиної помісної православної церкви – "Україна померла".

 

Однак в Україні були й ті політичні діячі, які виступили проти ухвалених на соборі рішень. Серед них, зокрема, голова парламентської фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський та нардеп-утікач Олександр Онищенко.