В окупованому Криму незаконно арештували кримськотатарського активіста Едема Бекірова

14 Грудня 2018, 11:00

У четвер, 13 грудня, російський окупаційний «суд» у Сімферополі незаконно арештував громадянина України Едема Бекірова терміном на 1 місяць та 30 днів. Про це повідомляється на сторінці правозахисної організації "Кримська солідарність" у Facebook.

 

Активісту висунули звинувачення за ст. 222 ч.2 та 222.1 ч.2 (зберігання й передача вибухових речовин і боєприпасів) Кримінального кодексу РФ.

 

Згідно з повідомленням, в Едема Бекірова (1961 року народження) відсутня права нога (протез), у січні 2018 року він переніс операцію на серці.

 

 

 

Своєю чергою, Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з незаконним арештом громадянина України Бекірова.

 

"Сприймаємо цей арешт як продовження тиску на кримськотатарське населення Криму, а також як черговий виклик міжнародній спільноті. Вимагаємо від держави-агресора Російської Федерації надати термінову медичну допомогу Енверу Бекірову, негайно припинити переслідування активістів і правозахисників на тимчасово окупованих територіях України, звільнити всіх незаконно утримуваних громадян України та відновити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу", – йдеться на сайті МЗС України.

 

Нагадаємо, в окупованому Криму на адміністративному кордоні з Херсонською областю 12 грудня працівники ФСБ Росії затримали кримськотатарського активіста Едема Бекірова.