Протести у Парижі. Кількість затриманих демонстрантів зросла до 1723

9 Грудня 2018, 13:16

У Парижі правоохоронці вже затримали 1723 демонстрантів, які беруть участь в акції протестів "жовтих жилетів". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку AFP у Twitter.

 

За даними Міністерства внутрішніх справ (МВС) Франції, в ході протестної акції "жовтих жилетів", яка почалася у суботу, 8 грудня, було затримано 1723 демонстрантів, з них 1220 ув'язнені.

 

За словами глави  МВС Франції Крістофа Кастанера, в акціях протесту "жовтих жилетів" взяли участь близько 125 тисяч осіб. 

 

Крім того, в ході акції протестів "жовтих жилетів" у Парижі 8 грудня, поранення отримали 135 осіб.

Нагадаємо, в Брюсселі спалахнули сутички між учасниками протесту в жовтих жилетах та правоохоронцями, понад 100 осіб затримано у різних районах міста.

 

Раніше МВС Франції повідомило, що двоє людей загинули та ще 552 отримали травми різного ступеня тяжкості внаслідок масштабних протестів "жовтих жилетів" проти підвищення цін на паливо.

 

Нагадаємо, 18 листопада у Франції у масових акціях протесту проти підвищення цін на дизельне паливо і бензин на вихідних взяли участь майже 300 тисяч осіб, які паралізували трафік навколо більш ніж 2 тисяч стратегічних об'єктів. 

 

19 листопада у МВС Франції заявили, що близько 300 протестувальників затримані, 157 з яких взяті під варту, внаслідок масових протестів.