Порошенко закликає Раду ратифікувати Стамбульську конвенцію

7 Грудня 2018, 15:57
У п'ятницю, 7 листопада, президент України Петро Порошенко закликав Верховну Раду ратифікувати конвенцію Ради Європи про попередження та боротьбу з насильством щодо жінок та домашнім насильством (Стамбульську конвенцію) на наступному пленарному засіданні. Про це повідомляє Громадське.
 

«Ми підписали її ще у 2011 році. Станом на сьогодні конвенцію ратифікували вже 33 держави. Ще раз хотів би абсолютно чітко наполягти й закликати спрямувати всі можливі зусилля для того, щоб завершити внутрішньодержавні процедури та ратифікувати конвенцію. Чому б її не винести вже на наступне засідання Верховної Ради?», — сказав Порошенко.

 

Нагадаємо, 12 листопада президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради проект закону "Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами" (Стамбульська конвенція).

 

До цього президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради проект закону "Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами" (Стамбульська конвенція)