“Канікули” в Криму. Стало відоме ім’я української дівчини сина прем’єра Чехії

29 Листопада 2018, 12:30

Син прем'єр-міністра Чехії, Андрей Бабіш-молодший, перебуваючи в Україні, написав електронного листа у чеську поліцію з проханням про допомогу. Він перебував у Кривому Розі разом зі своєю українською дівчиною на ім'я Єлизавета, з якою приїхав з окупованого Криму. Про це йдеться у спільному матеріалі "Радіо Свобода" та "Чеського радіо".

 

Так, у  жінки є 11-річний син, вона є власницею однокімнатної квартири в Кривому Розі площею 32 квадрати.

 

За словами матері Єлизавети, дівчина познайомилася з сином чеського прем'єра влітку 2017 року в Ялті, де вона тоді жила.

 

 

Судячи зі сторінки Єлизавети у соцмережі, протягом декількох років і до 2017-го більшість опублікованих фотографій були зроблені в окупованому Криму, в Ялті.

 

Читайте також: Скандал з Бабішем. Чому прем'єр Чехії вивіз свого сина в окупований Крим

 

За даними українських прикордонників, вона перетнула український кордон на початку листопада 2018 року. Вилетіла до Женеви – саме там, за останніми повідомленнями, перебуває Бабіш-молодший.

 

Крім того, про політичні погляди дівчини можна дізнатися зі світлин у соцмережах. Також у лютому 2017-го жінка відвідала Москву.

 

 

 

Своєю чергою, дані про перетин кордону, отримані в прикордонній службі, свідчать про те, що наприкінці грудня Бабіш-молодший перетнув на авто кордон Польщі з Україною. За кермом була людина на ім’я Петро Протопопов – росіянин, який працює на його батька.  "Ні, я їх познайомив. Якби я не був в ній впевнений, я б цього ніколи не зробив. Цю дівчину мені рекомендував мій хороший знайомий, який знав, що в неї є 10-річний син. Що на неї можна покластися і так далі", –​ розповідав Протопопов чеському виданню Novinky.cz.

 

Наступні спільні фотографії Єлизавети та Андрея з’являються у період новорічних свят у Кривому Розі.

 

 

Наголошується, що ​на початку червня українка знову викладає фото зі Швейцарії. А через день – перстень, схожий на обручку, та фотографію з Парижа.

 

 

Нагадаємо, Бабіш-молодший заявив, що минулого року його відправили в окупований Крим проти його волі та утримували там, щоб "сховати" на тлі гучного розслідування корупційних справ його батька. Наразі Бабіш-молодший живе у Швейцарії. Ключову роль у переміщенні сина чеського прем'єра в анексований півострів відіграло подружжя Протопопових, яке працює на главу чеського уряду. Діта Протопопова є радником Міністерства охорони здоров’я та психіатром, яка лікувала сина Бабіша. За словами Бабіша молодшого,  її чоловік, росіянин Пьотр Протопопов, відвіз його до Криму.

 

Згодом Бабіш відреагував на заяву сина.  "Мій син психічно хворий. Він приймає ліки, має бути під доглядом, а живе з матір'ю у Швейцарії…Мого сина ніхто не викрадав , він добровільно покинув Чехію", – розповів він.

 

Пізніше глава чеського уряду підтвердив, що його син був в окупованому Криму, однак заявив, що його перебування було там законним і не було викраденням

 

Як відомо, Бабіш-молодший разом із батьком та деякими іншими членами сім'ї фігурують у так званій справі "Гнізда лелеки" щодо корупційних схем з коштами ЄС. Мова йде про старовинний маєток, який вирішили реконструювати у сучасний готельно-конфенційний комплекс "Гніздо лелеки" на південь від Праги. Переобладнання коштувало 350 млн крон, з них 50 млн – грант ЄС.