У Болгарії призначили нового віце-прем’єра

21 Листопада 2018, 18:09

У Болгарії Маріяну Ніколову призначили віце-прем'єром країни після понад місячного протесту матерів дітей з особливими потребами. Про це в середу, 21 листопада, повідомляє Reuters.

 

Як зазначається, Ніколова замінила на посаді Валерія Сімеонова, одного з лідерів альянсу націоналістичних партій "Об'єднаних патріотів", які разом з партією ГЕРБ складають коаліційний уряд.

 

Згідно з повідомленням, опозиційні соціалісти та партія болгарських турків "Демократи за відповідальність, свободу і толерантність" проголосували проти призначення Ніколової і закликали провести дострокові вибори на тлі спонтанних вуличних акцій протесту проти корупції, високих цін на пальне та низьких стандартів життя, які часто виникають у найбіднішій країні Європейського Союзу.

 

Крім того, наголошується, що призначення Ніколової не підтримала одна з трьох партій, які утворюють блок "Об'єднані патріоти", що підкреслює напруженість в рамках альянсу, що забезпечує парламентську більшість прем'єру Бойко Борисову.

 

Як повідомлялося, 17 листопада віце-прем’єр Болгарії з питань демографії та економіки Валерій Сімеонов оголосив про свою відставку після понад місячного протесту матерів дітей з особливими потребами.