Рада ЄС і Європарламент припинили переговори щодо бюджету на 2019 рік

20 Листопада 2018, 09:33

Рада Європейського Союзу та Європейський парламент не змогли досягти згоди в переговорах щодо бюджету ЄС на 2019 рік. Про це йдеться в офіційній заяві на сайті Ради ЄС.

 

"Рада висловлює жаль з приводу того, що сьогодні виявилося неможливим досягти угоди про бюджет ЄС на 2019 рік…Але я все ще впевнений, що ми зможемо узгодити бюджет на наступний рік до кінця року", – заявив федеральний міністр фінансів головуючої в Раді ЄС Австрії Хартвіг ​​Легер.

 

Зазначається, що Рада ЄС зробила пропозицію, яка вийшла б за рамки первинної пропозиції Єврокомісії, але парламент вважав за краще використовувати невитрачені кошти з попередніх років, пов'язані з дослідницькими проектами. Однак Рада стурбована тим, що це створить прецедент з невідомими наслідками для майбутнього.

 

Крім того, Європарламент хоче скоротити фінансування Фонду допомоги біженцям в Туреччині з фонду ЄС.

 

Зокрема, тепер Єврокомісія має представити новий проект бюджету.

 

У свою чергу, якщо на початку 2019 року бюджет ЄС все ще не буде остаточно прийнятий, застосовується система тимчасових відносин, згідно з якою кожен місяць можна буде витрачати не більше однієї дванадцятої бюджетних асигнувань за попередній рік.