У Клімкіна повідомили, коли в ООН розглянуть оновлену резолюцію щодо Криму

14 Листопада 2018, 09:07

У четвер, 15 листопада третій комітет Генеральної Асамблеї ООН має розглянути оновлений проект резолюції щодо ситуації з правами людини в окупованому Криму. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця.

 

Так, йдеться про резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна".

 

"На доручення президента, Україна підготувала проект оновленої "кримської" резолюції. У четвер відбудеться її розгляд у профільному, Третьому комітеті Генеральної Асамблеї", – заявив Кислиця.

 

За його словами, документ підтримує багато членів ООН – від острівних держав до держав Близького Сходу, Азії й Латинської Америки.

 

Водночас заступник глави МЗС пояснив, що резолюція на меті "захист прав і свобод українських громадян, які проживають на окупованому півострові", а також містить вимоги до Росії щодо виконання нею як державою-окупантом зобов'язань за міжнародним правом. Кислиця додав, що серед нових елементів резолюції внесено, у тому числі, питання політичних заручників Кремля.

 

"Після Третього комітету проект резолюції голосуватиметься на пленарному засіданні Генасамблеї. Орієнтовно – в середині грудня. Для його затвердження потрібна проста більшість серед голосуючих держав", – наголосив він.

 

Нагадаємо, 29 вересня президент Петро Порошенко заявив, що ООН прийме резолюцію щодо Криму, де назве Росію країною-окупантом.