Республіканці здобули перемогу на виборах до Сенату США

7 Листопада 2018, 08:54

Республіканська партія зберігає контроль у Сенаті, перехопивши більшість у верхній палаті американського парламенту. Про це у середу, 7 листопада, повідомляє Голос Америки.

 

Зазначається, що більшість в Сенаті, яку отримали республіканці, посилює позиції адміністрації чинного президента США. Якби більшість в Сенаті отримали демократи, це, навпаки, вдарило б по підтримці планів Трампа Сенатом. 

 

"Перемога республіканців у Сенаті зробить неможливою реалізацію процедури імпічменту президенту США. Навіть якщо демократам вдасться здобути перемогу в Палаті представників, без підтримки двох третин Сенату, в демократів не вийде ухвалити подібне рішення", – йдеться у повідомленні.

 

До проміжних виборів і Палата представників, і Сенат, контролювались республіканцями. Тоді республіканці контролювали 51 місце в Сенаті, в той час, як Демократична партія контролювала 49 місць, включаючи двох незалежних сенаторів, які є прибічниками Демократичної партії.

 

Водночас за попередніми даними проміжних виборів до нижньої палати Конгресу США демократи отримали 14 з 23 місць, необхідних їм для отримання більшості, передає Reuters.

 

Нагадаємо, раніше компанія Facebook заблокувала рекламну кампанію штабу президента Сполучених Штатів Дональда Трампа напередодні проміжних виборів до Конгресу, визнавши її расистською та антиміграційною