Меркель заявила, що Україна і Німеччина спільно працюють над розгортанням на Донбасі місії миротворців

1 Листопада 2018, 16:42

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, перебуваючи 1 листопада з візитом у Києві, заявила, що Україна і Німеччина спільно працюють над розгортанням на Донбасі миротворчої місії ООН. Про це повідомляє УНІАН.

 

"Ми також спільно працюємо над тим, щоб створити місію ООН для досягнення миру", – заявила канцлер Німеччини.

 

Крім того, вона заявила, що Німеччина та Україна тісно співпрацюють в рамках Мінського переговорного формату щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

 

"І це, з одного боку, також обнадійливо. На жаль, у нас немає стабільного перемир'я, на лінії розмежування помирають і гинуть солдати, і нам потрібно посилювати зусилля, що стосуються зон розведення. Ми про це також сьогодні говорили", – зауважила Меркель.

 

Як повідомлялося, під час переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у четвер, 1 листопада, президент України Петро Порошенко порушив тему припинення російської агресії. 

 

 Президент України Петро Порошенко та канцлер Німеччини Ангела Меркель 1 листопада під час зустрічі у Києві домовилися про проведення десятого засідання Українсько-німецької групи високого рівня з питань економічного співробітництва 28 листопада у Берліні.